Ταλαιπωρούνται από τις αστικές συγκοινωνίες οι κάτοικοι του Νέου Ρυσίου, της Νέας Ραιδεστού και των Ταγαράδων

Ταλαιπωρούνται από τις αστικές συγκοινωνίες οι κάτοικοι του Νέου Ρυσίου, της Νέας Ραιδεστού και των Ταγαράδων

Αρ. Πρωτ. 4314/13.02.2007

Προς:
- κο Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών



Τρία δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θέρμης στον Νομό Θεσσαλονίκης, το Νέο Ρύσιο, η Νέα Ραιδεστός και οι Ταγαράδες, ο πληθυσμός των οποίων ξεπερνά τις 80.000 κατοίκους, αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με τις αστικές συγκοινωνίες.

Την περιοχή αυτή καλύπτει μόνο μία γραμμή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Το δρομολόγιο που πραγματοποιεί η γραμμή "87 Θεσσαλονίκη-Βασιλικά", και που εξυπηρετεί τα συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θέρμης, δεν αρκεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων, ενώ τα κενά που δημιουργούνται, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη του Δήμου Θέρμης και των δημοτικών διαμερισμάτων του και η συνεχής αύξηση του πληθυσμού στο Νέο Ρύσιο, τη Νέα Ραιδεστό και τους Ταγαράδες απαιτεί την αντίστοιχη προσαρμογή και τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών, ώστε οι κάτοικοι να μην ταλαιπωρούνται από πολύωρες αναμονές -που πολλές φορές ξεπερνούν την μιάμιση ώρα- να μην είναι απομονωμένοι και να διευκολύνονται οι μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών:

Προβλέπεται από το αρμόδιο Υπουργείο να υπάρξει επέκταση της γραμμής του ΟΑΣΘ που εξυπηρετεί τα τρία δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θέρμης; Αν ναι ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;

Απαντήσεις Υπουργείων